Nytårshilsen – Danske H-bådssejlere

Kære alle H bådssejlere!

Så gør vi status… igen. Ikke så mærkeligt, at vi af og til føler os lidt forpustede, når et år kan gå så hurtigt som 2017. Det har jo været et fantastik og travlt år for Foreningen af danske H-bådssejlere. I vores foreningen har værdiordet – ”hastighed” altid udkonkurreret ”stilstand”. Sådan er det på kapsejladsbanen og sådan er det også lidt i vores organisation. Det er helt OK at have travlt – travlt er slet ikke et ”fyord”.

2017 har været året hvor vi fejrede H-bådens 50 års fødselsdag. Det har vi forsøgt at markere ved rigtigt mange lejligheder. Vi synes det er en vigtig fødselsdag. Derudover er der også sket meget andet omkring H-båden og vores forening. Blandt de meget vigtige og gode ting er foreningens nye hjemmeside, som vi håber i vil besøge og bruge flittigt.

Vi synes i bestyrelsen, at 2017 har været et både lækkert og travlt år i H-båden.

Et tilbageblik i korte træk:

Bådmesse Fredericia. Igen havde foreningen af danske H-bådssejlere en stand ved Boatshow i Fredericia. I år var der sat fokus på de lidt ældre både i klassen. Dette fokus glædede mange besøgende H-bådsstanden. Nogle kom for at genoplive gammel nostalgi og andre for at høre mere om en aktiv og levende bådklasse. På standen kunne man opleve ”Frøken Himmelblå” fra Brejning.

H-båden egner sig faktisk også til Catwalk.

https://www.baadmagasinet.dk/badudstillinger/nyheder/25121-50-arig-fodselar-udstilles-pa-boat-show

 

Vinter-regel-kursus i Vejle. En stor gruppe H-bådssejlere mødtes i Vejle i og fik gennemgået kapsejladsregler. Efterfølgende var der bøf, rødvin og socialt samvær. Hygge, hobby og lidt faglig læring er en god cocktail.

H-bådssejlere er faktisk sjove og sociale – ikke bare på Facebook.

http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/22/march/article/h-baadene-til-kapsejladsregler-og-roedvin-i-vejle/

 

Ligastævne med coaching. Premierestævnet for H-bådsligaen blev afviklet i Bogense. Sejlklubben skabte som sædvanligt fantastiske rammer for stævnnet. Et ekstra plus var, at H-bådsklubben havde engageret skiff-træner Peter Hansen til stævnet. Det var landstrænerens opgave, at coache, rådgive og vejlede sejlerne. Peter lavede efter lørdagens sejladser nogle spændende debriefinger, som fik gang i refleksioner i de enkelte teams.

Det var spændende og lærerrigt at være i Bogense.

http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/07/may/article/strategi-taktik-og-fart-ol-traener-deler-guldkorn-ud/

 

”Heja” Herslev Strand. Danmark var værter for Nordisk Mesterskab i H-båd. Stævnet blev således et kombineret ligastævne og Nordisk Mesterskab. Sejladserne foregik på Isefjorden og Herslev Strand Sejlkub var arrangører. Det var et ”lækkert”, Sjovt og fantastisk veltilrettelagt stævne.

Der var 36 både fra Finland, Sverige og Danmark. Vi vil huske stævnet for; – en drilsk vind på fjorden, – en meget dygtig og kompetent baneledelse og (især) for hjertevarme og gode forhold i Herslev Strand.

Det var rart og fantastisk at være i Herslev Strand.

http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/12/june/article/reserve-rorsmand-og-stegger-vinder-nm-i-h-baad-efter-lang-pause/

 

Alt på Amtoft. Amtoft i Limfjorden havde Danmarksmesterskabet i 2017 og det var en meget velforberedt sejlklub som bød sejlerne velkommen. DM havde tiltrukket sejlere fra Tyskland og Italien heriblandt en tidligere Americas Cup sejler. Vind og vejrforhold skulle vise sig, at være den helt store joker i Amtoft. Stævnet oplevede en hel dag med vindstille og en anden – med så kraftig vind, at sejladserne blev ”skudt af”. Amtoft var en oplevelse fordi; – vejret, – der var et blændende hjemmelavet fiskebord, – øl smagningen, – den gode internationale tilslutning – og så var det bare rart at være der.

Det var svære vejrforhold i Amtoft – men hold kæft det var hyggeligt.

http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/07/july/article/flerdobbelt-vm-guldvinder-i-melges-roser-h-baadsklassen/

 

Århus Festuge. Festugen er stedet hvor vi møder sejlere fra de andre klasser og får bekræftet at H-båden er en smuk og dejlig båd. Det er er både en udfordring og en stor oplevelse, at bl.a 12 meternes bane skulle passere H-bådene. Århus er stort og noget ganske særligt. Århus Festugecup, skal huskes for; – vindstille, svære baner og helt fantastisk lækkert sommervejr.

Århus er det tætteste vi kommer på en dansk ”Kielerwoche” – det er et ”must” for en hver sejler.

https://www.baadmagasinet.dk/kapsejlads/nyheder/26022-lokale-vandt-h-bads-staevne-i-aarhus

 

“To be or not to be”. I 2016 snuppede Henrik Edmann Verdensmesterskabet og brød dermed en lang dansk ”perlerække” af førstepladser, som Claus Høj var indehaver af. I 2017 skulle VM afvikles i Østrig og Edmann var ikke blandt deltagerne. Under vejrmæssige svære forhold (meget vindstille) vandt Claus Høj Jensen og besætning stævnet – men blev ikke officielle verdensmestre. Servitutterne for VM kræver 5 afviklede sejladser men grundet vindforholdene blev der kun sejlet 4.

Fem danske både deltog og vi fik både guld og sølv med hjem til Danmark.

VM i 2017 er det år, som Danmark vandt VM uden at blive verdensmestre eller viceverdensmestre.

http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/25/august/article/claus-hoej-jensen-vinder-igen-vm-i-h-baad/

 

Brejning er klassens ”klassiker”. I cykelsporten taler man om ”klassikere”. Det er cykelløb der har været kørt i generationer og som omtales med respekt og en hvis hengivenhed. Sådan har vi det efterhånden med Brejning. Det har været der i 25 år og det er på den måde en af ligaens stærkeste og bedste traditioner. Brejning blev afviklet i let vejr med mange vindspring.

Brejning skal huskes for; – gensynet og traditionerne, de herlige folk der skaber det, for god ledelse på vandet og i land.

Brejning er bare et af de steder hvor man skal deltage…

http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/15/september/article/h-baadene-klar-i-brejning-for-25-gang/

 

”Never give up”. Kapsejladsen under Himmelbjerget er altid et spændende og interessant ”game”. På søen er vinden altid meget svær at regne ud og derfor er placeringerne altid stole på. ”Bedst som man fører – er man passeret af en, to eller flere både”.

Silkeborg stævnet er ikke et ligastævne men derimod en vigtig kapsejlads og et meget vigtigt træf for H-bådssejlerne. Samtidig er det sæsonens uofficielle afslutning.

Når vi tænker tilbage på Silkeborg, så tænker vi; – fantastisk service, de smukke omgivelser og de gæve mennesker der arrangerer det.

”Never give up” princippet gælder på alle kapsejladsbaner – men i Silkeborg er det ikke bare et princip her er det et vilkår.

http://minbaad.dk/nyhed/archive/2017/02/october/article/h-baad-aarhusianer-snublede-grumt-nielsen-vinder/

 

Det var den korte version af H-bådssæsonen 2017. Virkeligheden har, som altid, været meget mere nuanceret, og det fortsætter med garanti næste år. På bundlinjen står en travl sejlersæson med plads til smil og opmærksomhed, og vi føler os klar til et år mere – gerne med meget mere tid til at sejle og have det sjovt.

 

Vi slutter med et beskedent nytårsønske: Lækker vind og høj solskin og at vi får plads til mere chokolade og champagne – gerne sammen med rigtigt mange i H-bådsklubben.

 

God Vind & Godt Nytår

 

Venlig hilsen

Bestyrelsen i Danske H-bådssejlere

 

 

Henrik Toft

foto: Jonas Gade Løgsted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *