Farvel til en fantastisk sejler, sportsmand og kammerat …

Per Hansen ved VM på Gardasøen

H-bådssejleren, Per Hansen fra Thisted Sejlklub er død.

Efter Per Hansens pludselige død, er vi mange, der sidder tilbage med en meget underlig fornemmelse. Vi er skræmte og chokerede over at have mistet Per. En dygtig sejler, et dedikeret bestyrelsesmedlem og fremfor alt en god kammerat og et godt menneske, er alt for tidligt ”gået fra borde”.

Med Pers meget praktiske og logiske tilgang til alt her i livet, så var Per garanteret afklaret med at døden er en del af livet. Han vidste det godt – ligesom alle andre, at livet ender en dag. Per vidste ikke at det skulle være nu – det vidste ingen af os. Det er hårdt – nærmest ubærligt at miste et livsdueligt og rart menneske i utide. Det kan man kun begræde.

I foreningen af danske H-bådssejlere kendte rigtigt mange af os Per. – Vi kendte ham som en dygtig sejler, som ville sporten og helt tydeligt stortrivedes på vandet og i en sejlbåd. Per elskede opgaven som midtermand i båden og han var en af klassens bedste – på netop denne post. Per var eminent dygtig til ”boathandling”, til at se udfordringer før de blev problemer og til at løfte stemningen på holdet. Det var altid godt at sejle med Per, der var ”styr på tingene” og man havde det rart sammen.

På broen og i klubhuset efter sejladserne var Per altid et rart møde. Ofte med et jovialt ”klap på skulderen” til modstanderne og en velvalgt anerkendende og ”jordnær” kommentar. På kapsejladsbanen var Per en sportsmand, som sejlede for at sikre sit hold og deres båd den bedste placering. Per var altid målrettet og resultatorienteret på den gode og ordentlige måde. På broen og i klubhuset gav Per derimod altid ”god plads ved mærket”, han var super hjælpsom og en fantastisk kammerat. Det var altid vigtigt for Per at have godt og ordentligt fællesskab med alle i klassen – også hans modstandere. Per kunne lide alle og mon ikke at alle kunne lide Per…

Per var i de seneste år et vigtigt medlem af danske H-bådssejleres bestyrelse. Det var kendetegnende for Pers bestyrelsesarbejde, at han gerne ville mere end bare snakke. Per var en ”motor” som altid arbejdede målrettet på, at planer og projekter blev omsat til konkrete aktiviteter og som helst trådte lidt baggrunden, når ”roserne” for en succes skulle deles ud.

I hele foreningen af danske H-bådssejlere kommer vi til at savne Per rigtigt meget. Det bliver meget hårdt for Poul og Lars at undvære Per på DEN 535 Selected. Thisted Sejlklub har klart mistet en af deres helt store kræfter. Nærmest helt ubærligt er det for Pers familie, som skulle tage afsked med Per alt for tidligt. Han blev bare 54 år gammel. Pers tre børn opfordrer i dødsannoncen til, at man sender penge til hans gravsten i stedet for blomster. Penge kan indsættes på konto 7822 1303619

Vores bedste tanker går til Pers kæreste, børn og nærmeste familie. Æret være Per Hansens minde

Foreningen af danske H-bådssejlere

One Comment

  1. Ære være Per Hansens minde. En god ven der med sit charmerende væsen og gode humør er gået alt for tidligt bort. Vore tanker går til Pers familie og sejlerne i Thisted.
    Birthe og Steffen, Brejning Bådklub

    Steffen Bøllund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *